U bent hier: Afdeling 9

Welkom op de website van Afdeling 9!

 

Actuele Lossingsberichten

Woensdag 28 juni 2017

Afdeling 8-9     Duffel               Afgelast

Kring 3 CC-1    Kalkar             Afgelast

In verband met de weersvooruitzichten is de trainingsvlucht Duffel afgelast.

In verband met de vogelgriep in België mogen er geen duiven worden gelost in Quiévrain. De duiven van de gezamenlijke trainingsvlucht Afdeling 8-9 gaan daarom nu naar Duffel.

 

Nationale kampioenschappen 2017

7 Juni 2017

Op 15 mei jl. is de NPO-ledenraad gehouden. Hier zijn andere afspraken gemaakt over de Nationale kampioenschappen 2017 dan vooraf was besproken. Door de besluiten die zijn genomen is er voor onze afdeling een wijziging gekomen in de vluchten die meetellen. De volgende vluchten tellen in Afdeling 9 nu mee voor de Nationale kampioenschappen 2017.
Vitesse: V15, V16, V17, V20, V21 en V23. Reservevlucht V25. Er tellen 5 van de 6 vluchten.
Midfond: M18, M19, M22, M24, M26 en M27. Er tellen 5 van de 6 vluchten.
Jonge duiven: J29 t/m J35. Reservevlucht is J28. Er tellen 6 van de 7 vluchten.
Dagfond: E20, E23, E25, E27 en E29. De reservevlucht is komen te vervallen. Er tellen 4 van de 5 vluchten.
Marathon: A24, A25, A27, A28 en A30. Er tellen 4 van de 5 vluchten. Voor het duifkampioenschap tellen 3 van de 5 vluchten.


Samen inkorven

17 Mei 2017

In de onderstaande linkt treft u informatie aan over het samen inkorven en in eigen vereniging afslaan. Dit n.a.v. het aangenomen voorstel betreffende dit onderwerp tijdens de NPO-ledenraad van maandag 15 mei jl.

Uitleg samen inkorven en in eigen vereniging afslaan

 

Vervelend voorval V17 Quiévrain

2 Mei 2017

Afgelopen weekend is er tijdens vlucht V17 Quiévrain een vervelend voorval geweest. Door een fout bij het overladen zijn er vier manden, met 100 duiven van 8 leden, van P.V. Vorden achtergebleven in de container die is overgeladen in Silvolde en die terug is gestuurd naar Denekamp. De gemaakte fout kwam aan het licht nadat er door de vereniging uit Vorden melding was gemaakt van het ontbreken van de duiven bij enkele van hun leden. Bij controle van de teruggestuurde container in Denekamp werden zaterdagmiddag de vier manden met duiven aangetroffen. Deze duiven zijn zaterdagavond teruggebracht naar Vorden.

Ook langs deze weg willen wij de gedupeerde leden namens alle betrokkenen van onze afdeling onze oprechte excuses aanbieden. Dit had niet mogen gebeuren. Helaas is het zo dat waar er gewerkt wordt fouten worden gemaakt!

Bij dergelijke situaties gelden de volgende regels binnen onze afdeling. In eerste plaats worden de achtergebleven duiven uit concours gehaald en worden de vrachtgelden en poules van deze duiven niet in rekening gebracht aan de gedupeerde leden.

In onze afdeling geldt dat wanneer alle gedupeerde liefhebbers lid zijn van één vereniging het afdelingsconcours blijft doorgaan. Alle betrokken leden zijn lid van P.V. Vorden dus betekend dit dat de vlucht V17 Quiévrain blijft meetellen voor het afdelingskampioenschap. Kring 3 en de CC de Graafschap hebben besloten om deze vlucht niet mee te laten tellen voor hun kampioenschappen.

De gedupeerde leden zullen worden gecompenseerd voor de kampioenschappen. Hiervoor geldt het volgende. Leden waarvan alle duiven zijn achtergebleven in de container krijgen voor deze vlucht de gemiddelde punten die behaald zijn over de andere vitesse vluchten of ze krijgen het behaalde kampioenschap uit de stand die wordt opgemaakt zonder dat vlucht V17 meetelt. Dit conform het kampioenschap min zondag dat onze afdeling kent. Voor de gedupeerde liefhebbers zal voor hen het beste uit de bus komende resultaat gaan tellen voor de kampioenschappen zodat ze door dit voorval niet gedupeerd worden. Voor de liefhebbers waarvan een deel van de duiven in de container is blijven zitten en het andere deel vanuit Quiévrain is komen terugvliegen komt er nog een derde optie bij. Namelijk het resultaat met de duiven die wel hebben deelgenomen aan de vlucht. Indien het resultaat van de vlucht V17 Quiévrain hoger is dan het gemiddelde aantal punten dan zal dit gaan tellen. De verrekening van de punten zal na de laatste vitesse vlucht plaatsvinden.

 

Notulen ledenvergadering Afdeling 9

19 April 2017

Afgelopen maart zijn er twee ledenvergaderingen geweest van Afdeling 9. In de onderstaande links treft u de notulen aan van deze vergaderingen.

Notulen ALV 6 maart 2017 (reguliere ledenvergadering)

Notulen ALV 30 maart 2017 (bijeenkomst met bestuur NPO)