U bent hier: Afdeling 9

Welkom op de site van Afdeling 9 Oost Nederland

Opnieuw ophokplicht en vervoersverbod voor postduiven

21 November 2014

Helaas moeten wij u vertellen dat er opnieuw een uitbraak van de vogelgriep is geconstateerd. Hierdoor is er opnieuw een ophokplicht en een vervoersverbod ingesteld voor al het gevogelte in Nederland. Deze maatregel die ook voor onze postduiven geldt, is sinds dondermiddag 20 november 14.00 uur van kracht en voor minimaal 72 uur geldig. Dit betekend dat de overheid onder anderen van de duivenmelkers verwacht dat deze hun duiven gedurende deze tijd vasthouden en dat de tentoonstellingen komend weekend niet kunnen doorgaan. Actuele informatie over de uitbraak van de vogelgriep kunt u vinden op de site van de NPO en de Rijksoverheid.

 

Notulen Algemene ledenvergadering 30 oktober 2014

18 November 2014

U treft hier de notulen van de Algemene Ledenvergadering van onze Afdeling gehouden op 30 oktober jl.

 

Extra Algemene Ledenvergadering

In 2015 zal er een extra Algemene ledenvergadering van Afdeling 9 worden gehouden. Dit in verband met de extra Algemene NPO ledenvergadering (31 januari a.s.) waar belangrijke beslissingen worden genomen voor de Organisatieontwikkeling van de NPO. Onze extra ledenvergadering wordt gehouden op maandag 26 januari. De agenda voor deze vergadering volgt eind december. De reguliere ledenvergaderingen van onze Afdeling worden in 2015 gehouden op maandag 2 maart en maandag 26 oktober.

 

Concept Vliegprogramma 2015

14 november 2014

Het vliegprogramma voor 2015 is in grote lijnen bekend. Via de onderstaande link kunt u het raamwerk van het vliegprogramma 2015 bekijken. Op dit moment is het bestuur van de afdeling in overleg met de kringbesturen over het aantal kringvluchten op de vitesse, jonge duiven en natourvluchten. Dit zoals afgesproken tijdens de ALV op 30 oktober jl. Zodra hierover overeenstemming is zullen wij dit ook publiceren op onze site. Tijdens de NPO ledenvergadering is ons voorstel om het Nationale programma te wijzigen niet aangenomen. Het gevolg hiervan is dat ons vliegprogramma op enkele plaatsen is gewijzigd ten opzichte van eerder uitgegeven programma’s.

Concept vliegprogramma 2015

 

Kampioenen 2014 Afdeling 9 en Fondclub Oost Nederland

3 november 2014

De kampioenen van Afdeling 9 en de Fondclub Oost-Nederland zijn op zaterdag 1 november gehuldigd in Zaal Assink te Hengevelde. De foto’s van deze huldiging zijn terug te vinden in de fotogalerij. Via de onderstaande links treft u de kampioenen 2014.

Snelheidskampioenen 2014 Afdeling 9 Oost-Nederland

Kampioenen 2014 Fondclub Oost-Nederland Afdeling 9

 

Jeugdkampioenen 2014 Afdeling 9

Zaterdag 1 november jl. zijn de jeugdkampioenen van Afdeling 9 gehuldigd. Via de onderstaande links kunt u de jeugdkampioenen en attractie winnaars nog eens bekijken.

Jeugd kampioenen 2014

Prijswinnaars attractie Jeugdcompetitie 2014