U bent hier: Afdeling 9

Welkom op de site van Afdeling 9 Oost Nederland

Actuele Lossingsberichten

Zaterdag 5 September 2015

Afdeling           Chalons en Champagne           Uitgesteld naar zondag.

De coordinaten van Chalons en Champagne zijn Latitude 48.56.33.1 en longtitude 04.24.44.9

Kring 1             Deurne                                    --.-- uur

Kring 2             Deurne                                    --.-- uur

In Chalons de Champagne kunnen we niet terecht op de originele losplaats.Wij hebben in de buurt een andere geschikte losplaats gevonden.

Bericht van 13.30 uur: Wanneer het buienfrontje Deurne verlaten heeft zullen de duiven waarschijnlijk gelost worden tussen 14.00 en 14.30 uur.

Bericht van 12.15 uur: Volgens onze adviesorganen moeten er kansen bestaan ( vanaf 13.30 )om nog te kunnen lossen In Deurne, we zullen nog geduld moeten hebben.

Bericht van 10.15 uur: Deurne zwaar bewolkt en regen op de losplaats  en vlieglijn, wachten. Chalons ook slecht weer en op korte termijn geen verbetering Uitgesteld.

Bericht van 09.30 uur: Het 1e regenfront heeft onze afdeling bereikt , we zullen moeten afwachten tot dit gepasseerd is. In Chaloms is de weerssituatie ook verslechterd en moeten we ook wachten.

2 regenfronten ( noordwest richting zuidoost)  spelen ons vandaag parten.Het 1e regenfront nadert snel onze afdeling.We zullen dit moeten laten passeren ,en hopen dat we voor het 2e front nog kunnen lossen.( Deurne).

Voor Chalons moeten we uitrekenen of ze tussen de fronten door kunnen komen ,maar dit zal heel moeilijk worden en bovendien mogen de fronten dan niet vertragen boven land.
 
nader bericht 09.00 uur
 
LC

Zondag 6 September 2015

Kring 3             Isnes                                       --.-- uur

Insturen D & W bestanden K-vluchten

1 September 2015

De laatste twee weken worden er bij verschillende verenigingen fouten gemaakt met het insturen van de D en W bestanden op de K-vluchten. Hierdoor ontstaan er fouten in de (voorlopige) uitslagen. Daarom het vriendelijke verzoek om voortaan de juiste D en W bestanden (K & N) in te sturen.

De duiven worden ingekorfd op de vluchtcode K. Dit bestand dient gesplitst te worden in L voor de jonge duiven en N voor de oude duiven. Na het splitsen dienen de D en W bestanden K en N te worden ingestuurd naar de rekenaars. Dit is anders dan bij de jonge duivenvluchten het geval was. De reden dat de K nu moet worden ingestuurd is dat er gecombineerde uitslagen oud/jong gemaakt worden.

 

Inkorven J36 en J37

Er komen vragen binnen over het inkorven op de vluchten J36 Chalons en Champagne en J37 Melun (Nationale jonge duivenvlucht). Uit de vragen die binnenkomen blijkt dat er onduidelijkheden zijn over welke vlucht waar moet worden ingekorfd. Via dit bericht willen we daarover duidelijkheid geven zodat het voor een ieder helder is. J36 Chalons en Champagne is een normale afdelingsvlucht en dat betekend dat alle leden verplicht inkorven in de eigen vereniging. J37 Melun is de Nationale jonge duivenvlucht. Voor deze vlucht geldt dat er verplicht moet worden ingekorfd bij een Nationaal Inkorfcentrum binnen onze afdeling.

Dat het e.e.a. niet duidelijk is komt voort uit dat vlucht J36 Chalons en Champagne meetelt voor de kampioenschappen van het VNCC. Er zijn leden die denken dat men niet kan meedoen als men in de eigen vereniging inkorft. Dat is niet juist. Ook wanneer u in de eigen vereniging inkorft kunt u deelnemen aan het spel van het VNCC.

Inkorven bij een NIC op J36 Chalons en Champagne i.v.m. kampioenschappen van het inkorfcentrum is niet toegestaan omdat het geen Nationale vlucht betreft. Wanneer u komende donderdag als vereniging geen vijf inkorvende leden heeft kunnen uw leden in overleg met de Kringconcoursleider wel uitwijken naar een andere vereniging zoals in ons aanvullend wedvluchtreglement is vastgelegd.

 

Controles bij verenigingen

27 Augustus 2015

U treft hier een schrijven over geplande controles bij verenigingen.

 

Toelichting besluitvorming 15-16 augustus jl.

20 Augustus 2015

U treft hier een toelichting op de besluitvorming van 15-16 augustus jl.

 

Vervolg vliegprogramma

18 Augustus 2015

Het bestuur heeft in overleg met de kringvoorzitters het resterende vliegprogramma 2015 vastgesteld. U treft deze via de onderstaande link aan.

In het vliegprogramma zijn wijzigingen voor alle kringen opgenomen. Ik verzoek u dan ook goed notie te nemen van het gewijzigde programma en de juiste vluchtcodes te gebruiken.

Komende vrijdag mogen er in Kring 1 en Kring 2 naast de jonge duiven ook oude duiven worden meegegeven naar Isnes. Om de duiven te kunnen inkorven op één vluchtcode en om daarna de D & W bestanden te kunnen splitsen is het belangrijk dat de klokken in Autokon worden ingelezen onder vluchtcode K34 (geen C34). Van hieruit kan de vlucht worden gesplitst in J34 en N34.

Voor Kring 3 geldt dat er vrijdagavond geen oude duiven mogen worden meegegeven naar Quiévrain. Voor hen is er zaterdagavond de gelegenheid om de oude duiven te spelen op Lommel.

Vervolg vliegprogramma 2015

 

Informatie inkorven jonge duiven en natour

15 Juli 2015

Tijdens de jonge duivenvluchten is het dit seizoen toegestaan om ook oude duiven mee te geven. Via de onderstaande link treft u informatie over hoe de duiven moeten worden ingekorfd en hoe de gegevens bij de rekenaar moeten worden aangeleverd. Het bestuur wil de verenigingen dringend verzoeken de gegevens op de aangegeven wijze aan te leveren bij de rekenaars.

Informatie inkorven oude en jonge duiven

 

Poules NPO Concoursen

29 Mei 2015

Vandaag zijn de uitslagen van afgelopen weekend bij de afhaalpunten afgeleverd. Hierbij is ook de uitslag van het NPO-concours Auxerre afgeleverd. Ten onrechte staat op deze uitslag nog de naam Fondclub Oost-Nederland vermeld en tevens zijn er winnaars van hoofdprijzen in deze uitslag vermeld.

Zoals al eerder vermeld is de Fondclub Oost-Nederland opgeheven. Hierdoor zijn er ook geen hoofdprijzen meer te winnen op de NPO-concoursen. Het enige waarvoor nog gepould kan worden zijn de geldprijzen. Dit is niveau 6 vak 1 tot en met 13. De totale inleg op de poules zal weer worden uitgekeerd. Wanneer de poule niet is voltekend zal de uitkering een restbedrag zijn. Vak 1 t/m 8 zijn poules 1:5, vak 9 en 10 poules 1:10, vak 11 en 12 poules 1:25 en vak 13 is de HWH en deze zal in één keer worden uitgekeerd. Zie voor de bedragen de originele poulebrief. In de vakken 14 en hoger bevinden zich geen poules. De poules worden per zone vervlogen.

Op onze site is inmiddels de herstelde uitslag geplaatst en de poulegelden van de hoofdprijzen zullen niet in rekening worden gebracht.

Onze excuses voor de verwarring en het ongemak die is ontstaan.

P.S. De NPO-concoursen zijn alle dagfondvluchten en de Nationale jonge duivenvlucht Melun.

 

Nationale Inkorfcentra 2015 Afdeling 9

24 Februari 2015

In de onderstaande link  treft u een overzicht aan met de toegekende (NIC) Nationale Inkorfcentra 2015 in Afdeling 9. We willen u er op wijzen dat lang niet alle aanvragen zijn toegekend. Het is daarom van belang dat u als vereniging nakijkt of u een NIC is toegewezen en op welke vluchten u een NIC hebt gekregen.

Als bestuur hebben we de NIC toegekend op basis van afspraken die er afgelopen najaar zijn gemaakt. Op basis van meer gaan samenwerken zijn er diverse aanvragen afgekeurd en ook op basis van het aantal deelnemers in 2014 zijn er aanvragen afgekeurd. In sommige gevallen is het mogelijk dat u voor enkele vluchten wel en voor enkele vluchten geen NIC is toegewezen.

De goedgekeurde NIC staan vermeld met een X. Alle overige aanvragen zijn afgekeurd.

Verenigingen waarvan een aanvraag is afgewezen willen wij adviseren om samenwerking met een andere vereniging te gaan zoeken. Dit kan t.z.t. problemen voorkomen met elektronische systemen etc.

Nationale Inkorfcentra 2015 in Afdeling 9