U bent hier: Afdeling 9

Welkom op de site van Afdeling 9 Oost Nederland

Extra attractie concours Jeugdcompetitie

15 September 2014

Op de laatste vlucht van het seizoen zal er een extra attractie concours voor de jeugd van Afdeling worden georganiseerd. De Jeugdcommissie heeft hiertoe besloten omdat er twee vluchten van de 2e Tour zijn gelost op zondag en daardoor zijn de attracties niet doorgegaan. Ieder jeugdlid dat meedoet aan de Jeugdcompetitie kan dus komende zaterdag mooie prijzen winnen op St. Quentin.

 

Taartvluchten NIC Borne

Het NIC-Borne biedt u ook dit jaar weer de mogelijkheid om uw duiven te komen inkorven op de Taartvluchten. In verband met een verbouwing van het eigen clublokaal worden de duiven ingekorfd bij P.V. De Snelvlucht in Hengelo. De Taartvluchten zijn geen klokvluchten.

Inkorfdata:

Vrijdag 19 september Heteren

Vrijdag 26 september Deurne

Vrijdag 3 oktober station Tongeren

Inkorftijd 19:00 tot 20:30 vrachtprijs per duif €0,60

Inkorfadres: Hoek Slachthuisweg/Weideweg Hengelo PV De Snelvlucht (zie bord).

Duiven worden zaterdags gelost. De exacte lossingstijd kunt u vinden op de site van NIC-Borne en op de site van Afdeling 9. U vliegt onder de voorwaarden van de vluchtorganisatie. Onder de deelnemers wordt op de avond van de inkorving een smakelijke taart verloot!

Let op: VOL=VOL! (eventuele reservering is mogelijk). Voor meer informatie mailen naar: e-mail: klaas.bb@home.nl tel: 074-2775623

 

Manden gebruiken zonder gele stip tijdens inkorven laatste vlucht

11 September 2014

Het seizoen nadert zijn einde. Daarom het volgende verzoek aan de verenigingen. Zou u er voor willen zorgen dat de kapotte manden worden meegegeven tijdens het ophalen van de laatste vlucht. Zou u daarnaast tijdens het inkorven van de laatste vlucht op donderdag 18 september a.s. de manden willen gebruiken waarop geen gele stip is aangebracht op de voorkant. Komende winter zullen bij deze manden de bodems worden verstevigd. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

Prijsuitreiking Midfondclub Afdeling 9

Langs deze weg willen wij alle leden van de Midfondclub Afdeling 9 uitnodigen voor de prijsuitreiking van de Midfondclub Afdeling 9.

Helaas zullen wij deze middag geen kampioenen huldigen. Wij hebben in de vergadering aangenomen dat er alleen maar kampioenschappen vervlogen worden wanneer we minimaal 5 vluchten vanuit Frankrijk hebben.

Ondanks dit hopen wij het vliegseizoen op een gezellige manier af te sluiten

Datum  :           27 september 2014

Tijd       :           14.00 uur  – 17.00 uur. Zaal open om 13.30 uur

Locatie  :          Clublokaal Pv Onze Sport

Adres   :           Ten Vaarwerkstraat 53 Haaksbergen (telefoon 053-5723817)

 

Enquête verliezen jonge duiven

29 Augustus 2014

De afgelopen jaren zijn er hoge verliezen van jonge duiven en een toename van gevallen van de zogenaamde jonge duivenziekte te zien. De FCI veterinaire en wetenschapscommissie probeert de oorzaken hiervan vast te stellen. Hiervoor hebben ze uw hulp nodig en we vragen u dan ook om de vragenlijst op de NPO site in te vullen.

U kunt hier de vragenlijst op de NPO site vinden.

 

Voorlopige eindstand Vitesseduifcompetitie Kring 3

23 Juni 2014

U kunt hier de voorlopige eindstand vinden van de Vitesseduifcompetitie 2014 van Kring 3.

 

Jeugdcompetitie

16 Mei 2014

De Midfondvlucht M19 vanuit Laon zal voor de jeugdcompetitie komen te vervallen. Zoals in de regelementen staat te lezen is er bij een vlucht op zondag geen jeugdcompetitite. Er is wel een uitslag maar de punten tellen niet voor het kampioenschap. Tevens zal het attractieconcours doorschuiven naar M24 Nanteuil Le Haudouin van 14 juni a.s. 

 

Brief voor leden Midfondclub Afdeling 9

Geachte Leden, 

Onlangs vernamen wij dat het bestuur van de Midfondclub is overgestapt naar een andere rekenaar. Wij, bestuur Afdeling 9 Oost-Nederland, betreuren deze gang van zaken ten zeerste. Zonder overleg heeft het bestuur van de Midfondclub deze stap genomen. Een situatie die wij als zeer onwenselijk beschouwen. Dat had niet mogen gebeuren!

Het bestuur van Afdeling 9 Oost-Nederland heeft nadrukkelijk overwogen om deze beslissing van het bestuur van de Midfondclub met onmiddellijke ingang terug te draaien. We staan echter voor een voldongen feit, waarbij we het belang van de individuele leden van de Midfondclub moeten laten prevaleren. We kunnen op dit moment dus niets anders doen dan ons voorlopig te conformeren aan de ontstane situatie. Laat duidelijk zijn dat een dergelijke vorm van ‘wildgroei’ absoluut niet wenselijk is en in de toekomst zullen wij dit ook niet meer accepteren.

In een nader te bepalen overleg met het bestuur van de Midfondclub zullen wij deze gang van zaken nadrukkelijk aan de orde stellen.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Afdeling 9

 

Facebook & filmpjes over lossing

29 April 2014

Onze Afdeling heeft zijn eigen Facebook pagina. Hier kunt u naast de actuele lossingsinformatie o.a. foto’s van de losplaatsen en filmpjes van de lossing vinden. U kunt onze Afdeling op Facebook volgen door de naam Afdeling 9 Oost-Nederland in te geven.

Wel willen we duidelijk stellen dat we u niet kunnen garanderen dat er iedere week, iedere vlucht filmpjes of foto's gemaakt zullen worden. Onze eigen officials / begeleiders maken deze vrijwillig en in goed overleg met de beheerder van de Facebook pagina worden deze geplaatst. U moet het zien als een stukje extra service. Er moet voor een filmpje altijd iemand weg bij de wagens, wanneer er genoeg mensen ter plekke zijn kan dit (lees; Als 1 persoon niets officieels hoeft te doen tijdens de lossing) echter is dit niet iedere vlucht het geval, vooral straks wanneer er dubbelvluchten zijn.

Voor degene die niet beschikt over Facebook zullen wij zo nu en dan ook op onze site filmpjes en/of foto’s plaatsen. Deze zullen alleen niet actueel zijn en later worden geplaatst.

Hopelijk snapt u nu de manier van werken. Wij hopen u ieder weekend te kunnen verwennen via Facebook met foto's en video's van de losplaats/lossingen. Maar mocht dit onverhoopt niet kunnen, weet u nu waarom.

 

Onderstaand treft u links naar filmpjes van de lossingen van Afdeling 9.

V16 Tongeren (19 april 2014)

V17 Nivelles (26 april 2014)